06 53187176
bekijk het actuele rooster

06 53187176
bekijk het actuele rooster

Docenten

Femke en Janneke
femke dekkers studio akasha

Femke Dekkers

Yoga is voor mij evenwicht, inzicht en innerlijke vrede. Bij deze mooie woorden gaat het om een geleidelijk proces van bewustwording en transformatie. Yogabeoefening gaf en geeft me veel; ik sta bijvoorbeeld meer ontspannen, bewuster en opener in het leven. Ik vind het erg waardvol om mijn enthousiasme en liefde voor yoga te kunnen delen. Het spreekt me aan dat yoga zo compleet is en niet dogmatisch. Het heeft alles van ‘het leven’ in zich, zowel fysiek, mentaal als spiritueel.

Met tussenpozen beoefen ik sinds m’n 22ste yoga bij verschillende leraren. Om me verder te ontwikkelen volgde ik van 2005 tot 2009 de vierjarige docentenopleiding bij de Stichting Yoga & Vedanta. Deze opleiding is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland en aangesloten bij de Europese Yoga Unie.

Zo’n 35 jaar geleden rondde ik de Academie voor Lichamelijke Opvoeding af. Ik heb verschillende banen gehad: van (semi) overheid tot zzp-er, projectleiding, in de volkshuisvesting. Daarnaast heb ik vaak les gegeven in dans en yoga. Vanaf 2006 heb ik langzaam het roer omgegooid en ben ik gestart met Akasha. Daarnaast was ik 10 jaar lang actief betrokken als bestuurslid bij de Docentenopleiding Yoga en Vedanta.

Mezelf blijven ontwikkelen vind ik belangrijk en ik volg dan ook regelmatig studiedagen en retraites op het gebied van yoga, meditatie en non-dualiteit. 

janneke van den berg studio akasha

Janneke van den Berg

Na een auto ongeluk kwam ik in 1999 in contact met yoga. Mijn voordelen, zoals yoga is zweverig en yoga is niets voor mij, over yoga verdwenen. Ik vond juist rust in de lessen en leerde mijn lichaam en mijn grenzen beter ontdekken.

Mijn interesse voor yoga was gewekt en ik heb me verder verdiept in yoga. Ik heb een aantal opleidingen gedaan: een yogaopleiding via de AALO om les te mogen geven op de sportschool waar ik toen werkzaam was, een 3 jarige Hatha yoga opleiding bij Osmose in Den Haag, een opleiding Power Yoga, bij Tonnie Goes in Montfoort en een bijscholing Critical Alignment Yoga (CAY). Dit laatste maakte zoveel indruk op mij dat ik de lerarenopleiding CAY bij Gert van Leeuwen ben gaan volgen. Daarna heb ik mij verder verdiept in yogatherapie op basis van CAY.

Ik vind het een groot goed om met mensen te werken, kennis over te dragen en ervaringen te delen. Vorig jaar heb ik een opleiding tot leefstijl en vitaliteitscoach afgerond (MARK Academy) en werk ik steeds meer individueel met mensen. Ik vind het mooi om yoga te integreren in coaching en visa versa.

marian van de camp studio akasha

Marian van de Camp

Yoga is voor mij heel alledaags. Het helpt me om even stil te staan in de hectiek van alle dag en uit m’n hoofd te komen en weer contact te maken met lijf en binnenwereld. Dat zorgt voor ontspanning en meer verbinding met mezelf en de wereld om me heen.

Van 2007 tot 2011 volgde ik in Utrecht de vierjarige VYN erkende Intensieve Yoga-opleiding van Rob Obermeijer. Druk als ik was met werk in een zelfstandige psychotherapiepraktijk en met jonge kinderen had ik behoefte om ook ‘iets’ met m’n lichaam te doen. Met yoga was ik al vertrouwd en het was een logische stap om dit verder uit te bouwen.

Nu geef ik sinds 2012 met veel plezier yogales. Belangrijke inspiratiebronnen voor mij zijn psychologie en mindfulness. In 1996 ben ik afgestudeerd als psycholoog en in 2000 als psychotherapeut. In dit kader heb ik allerlei cursussen gevolgd, waaronder een opleiding tot mindfulnesstrainer. Dat neem ik mee in mijn yogalessen, waarin goed leren voelen, (lichaams-)bewustzijn en goede zelfzorg een rode draad vormen.

zoë schoemaker

invaldocent

Beweging is een rode draad in mijn leven. Ik beoefen meerdere vormen van dans en yoga. Daarnaast is een grote passie van me om te zwemmen met vrije dolfijnen. Het lesgeven in al deze verschillende disciplines is voor mij heel vervullend.

In 2015 heb ik de ‘Yin yoga en meditatie’ opleiding bij Stillnessinyoga afgerond, ‘Yin Yoga & Anatomy’ bij José de Groot, en ‘Restorative Yoga’ bij Lizzie Lasater. Daarnaast blijf ik me scholen op gebied van yoga en meditatie.

In mijn lessen creëer ik graag een open ruimte voor je om te ontdekken wat het betekent om in verbinding te zijn met jezelf.

Ervaar het
zelf