Docenten

Femke en Janneke
femke dekkers studio akasha

Femke Dekkers

Yoga is voor mij evenwicht, inzicht en innerlijke vrede. Bij deze mooie woorden gaat het om een geleidelijk proces van verbinding, bewustwording en transformatie. Yogabeoefening gaf en geeft me veel; ik sta bijvoorbeeld meer ontspannen, bewuster en opener in het leven. Ik vind het erg waardvol om mijn enthousiasme en liefde voor yoga te kunnen delen. Het spreekt me aan dat yoga zo compleet is en niet dogmatisch. Het heeft alles van het ‘leven’ in zich, zowel fysiek, mentaal als spiritueel. Met tussenpozen beoefen ik sinds m’n 22ste yoga bij verschillende leraren. Om me verder te ontwikkelen volgde ik de vierjarige docentenopleiding bij de Stichting Yoga & Vedanta, aangesloten bij de Europese Yoga Unie en erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Zo’n 35 jaar geleden rondde ik de Academie voor Lichamelijke Opvoeding af, maar ik ben nooit in het reguliere onderwijs aan de slag gegaan. Ik heb verschillende banen gehad: van (semi) overheid tot eigen bedrijf(jes) in de volkshuisvesting. Daarnaast heb ik altijd wel les gegeven in dans en yoga. Vanaf 2006 heb ik langzaam het roer omgegooid en ben ik gestart met Akasha. Ik volg bijscholingen, studiedagen en retraites op het gebied van yoga, meditatie en non-dualiteit. Ook ben ik actief betrokken als bestuurslid bij de Docentenopleiding Yoga & Vedanta.

janneke van den berg studio akasha

Janneke van den Berg

Na een auto ongeluk kwam ik in 1999 in contact met yoga. Direct verdwenen al mijn vooroordelen over yoga, zoals bijvoorbeeld zweverigheid, of dat yoga niets voor mij was. Ik vond juist rust in de lessen en leerde mijn lichaam en mijn grenzen kennen.

Mijn interesse voor yoga was gewekt en ik heb me verder verdiept in yoga. Ik heb een aantal opleidingen gedaan: 3 jarige Hatha yoga opleiding bij Osmose in Den Haag, een korte opleiding Power Yoga en een bijscholing Critical Alignment Yoga. Dit laatste maakte zoveel indruk op me dat ik de lerarenopleiding Critical Alignment Yoga bij Gert van Leeuwen ben gaan doen. Nadat ik die had afgerond, ben ik me nog meer gaan verdiepen in yogatherapie op basis van Critical Alignment. Ik vind het fantastisch om met mensen te werken, kennis over te dragen en ervaringen te delen. Momenteel volg ik een opleiding tot leefstijl en vitaliteitscoach.

marian van de camp studio akasha

Marian van de Camp

Yoga is voor mij heel alledaags. Het helpt me om even stil te staan in de hectiek van alle dag en uit m’n hoofd te komen en weer contact te maken met lijf en binnenwereld. Dat zorgt voor ontspanning en meer verbinding met mezelf en de wereld om me heen.

Van 2007 tot 2011 volgde ik in Utrecht de vierjarige VYN erkende Intensieve Yoga-opleiding van Rob Obermeijer. Druk als ik was met werk in een zelfstandige psychotherapiepraktijk en met jonge kinderen had ik behoefte om ook ‘iets’ met m’n lichaam te doen. Met yoga was ik al vertrouwd en het was een logische stap om dit verder uit te bouwen.

Nu geef ik sinds 2012 met veel plezier yogales. Belangrijke inspiratiebronnen voor mij zijn psychologie en mindfulness. In 1996 ben ik afgestudeerd als psycholoog en in 2000 als psychotherapeut. In dit kader heb ik allerlei cursussen gevolgd, waaronder een opleiding tot mindfulnesstrainer. Dat neem ik mee in mijn yogalessen, waarin goed leren voelen, (lichaams-)bewustzijn en goede zelfzorg een rode draad vormen.

zoë schoemaker

invaldocent

Beweging is een rode draad in mijn leven. Ik beoefen meerdere vormen van dans en yoga. Daarnaast is een grote passie van me om te zwemmen met vrije dolfijnen. Het lesgeven in al deze verschillende disciplines is voor mij heel vervullend.

In 2015 heb ik de ‘Yin yoga en meditatie’ opleiding bij Stillnessinyoga afgerond, ‘Yin Yoga & Anatomy’ bij José de Groot, en ‘Restorative Yoga’ bij Lizzie Lasater. Daarnaast blijf ik me scholen op gebied van yoga en meditatie.

In mijn lessen creëer ik graag een open ruimte voor je om te ontdekken wat het betekent om in verbinding te zijn met jezelf.

Ervaar het
zelf