06 53187176
bekijk het actuele rooster

06 53187176
bekijk het actuele rooster

Interview met Femke

Femke over het ontstaan van Akasha

Het tijdschrift Yoga International interviewde Femke voor de 'yogascholen special' over het ontstaan van Akasha.

Dit interview met Femke stond in de ‘yogascholen special’ van Yoga International van augustus 2019.

Waarom ben je zelf ooit een yogaschool begonnen?

Na een periode van bezinning, zo’n 12 jaar geleden. Ik had geen kinderen gekregen, had té drukke werkweken en mijn partner was destijds ernstig ziek. Langzaamaan ging het roer om en kreeg ik meer ruimte om te doen wat ik écht waardevol vond: yoga doorgeven. Het pand waar nu de yogastudio is, werd ons in die tijd te koop aangeboden. Een mooie kans om de opborrelende ideeën over een yogacentrum in de praktijk te brengen.

Welke rol speelt yoga in je persoonlijke leven?

Een grote dankbare rol. Dansen deed ik al als kleuter, maar vanaf mijn 22ste kwam yoga in mijn leven, net nadat mijn moeder was overleden. Yoga en dansen hebben me toen, maar ook in andere zware periodes, altijd geholpen om bij mijn gevoel te blijven, balans te bewaren en vertrouwen te houden. Ook nu volg ik nog steeds een wekelijkse yogales. Daarnaast ben ik bestuurslid bij de Docentenopleiding Yoga en Vedanta in Doorn. Iedere dag staat dus inhoudelijk of organisatorisch in het teken van yoga. Yoga en leven zijn voor mij – ook in spirituele zin – volledig verbonden.

Wat maakt jouw school anders dan andere yogascholen?

In tegenstelling tot een aantal grote yogastudio’s met flexibel lesaanbod en veel verschillende docenten, houden wij het wat kleiner en persoonlijker. Naast mijn yogalessen, geeft Janneke van den Berg Critical Alignment Yoga. Veel cursisten zitten er al vanaf het begin. Zo bouw je door de jaren heen samen wat op. Dat is super!

Wat doen jullie nog meer in de studio als er geen yogalessen zijn?

Twee massagetherapeuten hebben er hun praktijkruimte. En omdat het zo’n prettige, rustige plek is midden in de stad, huren ook groepen of opleidingen de locatie voor hun activiteiten.

studio akasha utrecht
Bio

Femke Dekkers
20 juli 1963
VWO
Academie Lichamelijke Opvoeding
Docentenopleiding Yoga & Vedanta
Massagetherapeut Thaise Yoga Massage