06 53187176
bekijk het actuele rooster

06 53187176
bekijk het actuele rooster

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op.

Veelgestelde vragen

Hoe gaan jullie om met Corona?

Er zijn maatregelen om ervoor te zorgen dat we het voor iedereen veilig houden. Je vindt ze hier.

Er is voldoende ruimte tussen de matjes en iedereen neemt zijn eigen matje mee. Als je die niet hebt, dan kan je er een lenen. Verder volgen we de algemene richtlijnen van de beroepsvereniging VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland).

Ik wil over enige tijd bij jullie yoga gaan doen. Hoe blijf ik op de hoogte?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Deze komt zo’n vijf keer per jaar uit met informatie over de studio, de yogalessen, praktische informatie en het lesaanbod.

Waarin verschilt sportschoolyoga van yoga bij Studio Akasha?

Dat yoga goed is voor je lichaam is bij de meeste mensen wel bekend. Je wordt er eenvoudigweg sterker en flexibeler van, net zo als van sporten en/of rekoefeningen. Yoga gaat echter over iets geheel anders dan een ‘work-out’ of je ‘lekker voelen’. Het gaat meer over ontspannen in de diepte, ook in de geest. Het gaat over ontdekkingen doen, bewustwording, jezelf ontwikkelen en verbinden met je ware aard. Dit kan wat ‘zweverig’ overkomen, maar yoga is juist heel aardend. Dat merk je wel als je het zelf gaat beoefenen.

Als ik herstellende ben van een burn-out, kan ik dan wel naar yoga komen?

Het is altijd belangrijk om je grenzen te respecteren en zeker als je herstellende bent van een burn-out, dan heeft dit extra aandacht nodig. Voor sommige mensen is yoga dan net een ‘brug te ver’, maar voor anderen is het juist heel ondersteunend om wekelijks een (rustige) les te volgen en meer contact te krijgen met hun lichaam. Gewoon uitproberen hoe het bevalt.

Hoe groot zijn de groepen?

Onze groepen zijn maximaal 12 personen.  Zo is er voldoende ruimte tussen de matjes en kunnen we ook persoonlijke aandacht geven. Een enkele keer ‘schuiven we in’ naar 14, als er veel inhalers zijn. Maar ook dan heb je nog voldoende ruimte. In coronatijd hebben we maximaal 10 cursisten.

Ik ben heel stijf, kan ik het dan wel?

Natuurlijk! Juist goed om dan te beginnen. Iedereen kan yoga beoefenen en als je houdingen niet mee wilt of kunt doen, dan kan je dit ook visualiseren of je krijgt een alternatief aangeboden.

Hoeveel kosten de lessen?

Dat is afhankelijk van of je een jaarabonnement (bij geen coronamaatregelen) of een strippenkaart hebt. Gemiddeld tussen de 9 en 12,50 euro per les. Het zijn lessen van zo’n anderhalf uur, dus langer dan bij de meeste yogastudio’s in Utrecht.

Kan ik flexibel meedoen of in een vaste groep?

Buiten coronatijd kan je kiezen voor een vaste groep (vast moment in de week) en voor flexibel lessen volgen via een strippenkaart als er plek vrij is. In coronatijd kan het alleen via de strippenkaart.

Hoe boek ik lessen?

Dat gaat via Momoyoga. Heel gemakkelijk. Zelfs digibeten kunnen hiermee uit de voeten.
Je maakt een account aan en de rest wijst zich vanzelf. En als je er niet uitkomt, kan je ons altijd even bellen of mailen. Dan helpen we je op gang.

Hoe zit het met annuleren?

Dit kan je kosteloos tot 2 uur voor het begin van de les zelf regelen via Momoyoga. Als je het door echt onvoorziene omstandigheden niet meer redt, stuur dan Janneke of Femke een berichtje voor de les op hun mobiele nummer. Janneke 06-18844925. Femke 06-53187176.

Is aan yoga risico verbonden?

Aan het volgen van yogalessen in onze studio zijn weinig risico’s verbonden. De docenten zijn gekwalificeerd en houden rekening met eventuele klachten of blessures. Wel blijft het volgen van yogalessen altijd de eigen verantwoording van de cursist.

Wat trek ik aan?

Kleding waarin je gemakkelijk beweegt, bijvoorbeeld een legging, trainingsbroek en een shirtje, trui of vestje. Ook is het verstandig om in de winter iets warms mee te nemen voor tijdens de eindontspanning.

Wat moet ik meenemen naar de les?

Iets warms om aan te trekken tijdens de eindontspanning. Ook graag een eigen matje (tijdens corona). Als je die niet hebt, kan je hem lenen.